Gazdaság

280 milliárd forint jut regionális pályázatokra Észak-Alföldön

Az Észak-Alföld régió Regionális Programjában (ROP) 2007-től 280 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésekre, ebből eddig 74 pályázaton 216 milliárdot hirdettek meg.

Debreczeni Ferenc, a regionális fejlesztési ügynökség hét és fél év után távozott igazgatója elmondta: összesen 2488 pályázat érkezett hozzájuk a forrásokra 447 milliárd forint támogatási igénnyel.

Közülük 851 pályázat nyert 138 milliárd forintot, amiből 681 támogatási szerződést 100 milliárd forint támogatási összeggel megkötöttek, 42 milliárdot pedig már ki is fizettek – tette hozzá, megjegyezve, hogy a pályázati struktúra sajátosságai szerint a kifizetések az elkövetkező időszakban felgyorsulnak.

Debreczeni Ferenc szerint az utóbbi években a fejlesztéspolitikában megkerülhetetlenné vált az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, ahol hét éve még 15-en dolgoztak, ma 187 a létszámuk, a legtöbben fiatalok.

Az elmúlt évek szakmai kiteljesedése fontos állomásaként értékelte a decentralizált források régiószintű megjelenését, nemzetközi kapcsolataikat és a szervezetükből kinőtt innovációs ügynökség megalakulását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik