Gazdaság

Ingadozhat a forint árfolyama pénteken

A piacok a Fed elnökének péntek esti beszédére várnak, addig alapvetően árfolyamok iránytalan ingadozására lehet számítani.

Az eurót 1,2723 dolláron jegyezték röviddel hét óra előtt a nemzetközi devizakereskedelemben a csütörtök késő esti 1,2717 dollárral szinte megegyező árfolyamon. A forint jegyzése alig változott, reggel az euró 283,44 forint volt az éjszakai 283,89 után. Az éjszaka folyamán a jegyzés 283 és 284 között ingadozott.

A lengyel zloty árfolyama sem változott lényegesen, a cseh korona viszont kissé erősödött. Az euró reggel 3,9925 zlotyn állt az esti 3,9978 után, és 24,8190 cseh korona jegyzésen 24,8270 után.

Amennyiben a nemzetközi befektetői hangulat nem romlik és lehetővé teszi a térségbeli devizák árfolyamának erősödését, a zlotytól a 3,98-as eurójegyzésnél húzódó technikai ellenállás áttörésére tett kísérletre számítanak a piacon. Ezt követően a zloty akár 3,93-as eurójegyzésig is erősödhet. A korona árfolyama várhatóan csak kevéssé változik majd pénteken.

A piacon a forintot tekintik a nemzetközi befektetői hangulatra legérzékenyebben reagáló devizának. Emellett szoros figyelemmel követi a piac az IMF és a magyar kormány közötti kapcsolat alakulásának híreit is. A forint árfolyama pénteken az előző napihoz hasonlóan széles ingadozást követhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik