Gazdaság

Visszafogja beruházásait a CEZ

Kevesebb összeget fordít beruházásokra a tervezetthez képest a cseh CEZ villamosművek, amelynek hétszázalékos részesedése van a Molban.

A Lidove Noviny csütörtöki számában arról számolt be egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva, hogy a piaci értéke alapján Közép-Európa legnagyobb cége akár 100 milliárd koronával (5,17 milliárd euróval) is csökkentheti a következő öt évben fejlesztésekre fordítandó összeget.

A társaság szóvivője nem kommentálta a hírt, csupán annyit mondott: a cégcsoportnál keresik a megtakarítási lehetőségeket, hogy igazodjanak a válság után megváltozott körülményekhez, amelyeket a villamos energia árának csökkenése, illetve a hitelszűke jellemez.

A CEZ augusztus elején arról számolt be, hogy profitcsökkenést kellett elszenvednie az idei első félévben. A nyereség az áram árának csökkenése miatt esett vissza.

A CEZ fő profilja az áramtermelés és -szolgáltatás. A társaság a legnagyobb csehországi áramtermelő és szénfelhasználó. Áramot megújuló forrásokból, atomerőművekkel és széntüzelésű erőművekkel állít elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik