Gazdaság

Párizs támogatja a nagyvállalatok hazai beszállítóit

Új testület felállítását tervezik Franciaországban, annak érdekében, hogy növekedjen a francia beszállítók részesedése a Franciaországban gyártott termékekben.

Estrosi ipari miniszter az RMC Radio reggeli hírműsorában elmondta: a lépés célja a “francia ipari patriotizmus” megerősítése, amikor több nagy francia vállalat “nem viselkedik túl rendesen” ebben a tekintetben. Estrosi hozzátette, hogy törvényjavaslatot is készülnek beterjeszteni a hazai beszállítóktól rendelt alkatrészek arányának növelése érdekében.

“Az a lényeg, hogy a felhasznált alkatrészek nagy többsége francia beszállítótól származzon” – mondta Estrosi. A miniszter nem tért ki arra, hogy miképp tudják ezt EU-konform módon megvalósítani.

Korábban Nicolas Sarkozy elnök és Estrosi is sikertelenül próbált nyomást gyakorolni a Renault autógyárra, hogy új modelljük, a Clio 4 gyártását Franciaországba telepítsék.

A miniszter elmondta, hogy új kapcsolatrendszert akar kialakítani termelők és beszállítók között az egyes ipari szektorokban, így az autó-, a repülő- és űr-, az energia-, a biotechnológia-, valamint a luxusiparban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik