Gazdaság

335 millió forintból fejleszt a Nógrád Volán

Uniós támogatással, összesen 335 millió forintos beruházásban korszerűsíti utastájékoztatási és forgalomszervezési rendszerét a Nógrád Volán Zrt.

A vállalat 318 millió forintot nyert a programhoz az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja (ÉMOP) pályázatán, 17 millió forintot önerőből biztosít.

A balassagyarmati és a szécsényi autóbusz-állomásokon központi vezérlő berendezés telepítésével újítják meg az utastájékoztató rendszert, így kijelzik majd a pontos időt, megtörténik a pályaudvarok hangosítása, és nagyméretű LCD kijelzőn jelenítik meg a menetrendi információkat.

Balassagyarmaton és Szécsényben emellett kerékpártárolókat is építenek, környezetükben pedig megújítják a zöldfelületeket.

A Nógrád Volán Zrt. a megye mind a hat városában fejleszti a szolgáltatást, a frekventált autóbusz megállóhelyeken kijelzőrendszereket telepítenek, amelyek GSM kapcsolatban állnak majd a központi felügyelő rendszerrel.

A társaság állományába tartozó 187 darab autóbuszba GPS alapon működő jármű- és flottakövető rendszert építenek ki, a belső utastájékoztatást a fedélzetre szerelt mobil eszközökkel oldják meg. A fejlesztéseket 2011. június 30-ára valósítják meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik