Gazdaság

Magyar utazási irodával olcsóbb a nyaralás a szlovákiaiaknak

Akárcsak tavaly, idén is sokkal kevesebbe kerül a nyaralás azoknak a szlovákiaiaknak, akik nem otthoni, hanem magyarországi utazási irodához fordulnak.

A pozsonyi Új Szó szlovák és magyar utazási irodák last minute ajánlatait vetette egybe. Ebből kiderül, hogy a szlovákiai utazásszervezők továbbra is sokkal drágábban kínálják a nyaralásokat ugyanabba a szállodába, ugyanolyan ellátással.

“A 11 nyaralás közül mindegyik olcsóbb budapesti indulással, az átlagos különbség 180 euró személyenként. Így egy családi nyaralásnál akár 620 eurót is megtakarít, aki magyarországi utazási irodánál fizet be tengerparti utazásra. Ha százalékban szeretnénk kifejezni a megtakarítást, akkor átlagosan 33 százalékkal olcsóbbak a budapesti irodák ajánlatai” – jegyzi meg csütörtöki számában a lap.

A legnagyobb különbséget egy görögországi nyaralásnál tapasztalták: csaknem 65 százalékkal kérnek többet ugyanazért az utazásért a szlovák irodák, azaz 350 eurót nyer, aki ugyanezt a nyaralást egy magyarországi irodánál vásárolja meg. A legkisebb különbség is csaknem 100 euró, vagyis 15 százalék.

A lap olyan utazási irodák kínálatát is megnézte, amelyeknek van magyarországi és szlovákiai irodája is. “Itt is meglepő eredmény született: azonos napon induló egyiptomi nyaralás, azonos ellátással (all inclusive) és ugyanannyi időre (8 nap/7 éjszaka) 180 euróval olcsóbb a magyar irodánál, mint az szlováknál” – írja a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik