Gazdaság

Új dunai híd épülhet Százhalombattán

Egyebek mellett egy új dunai híd létesítését, illetve a Téglagyári-völgy hasznosítását egy kikötővel teszi lehetővé Százhalombattán a városfejlesztési dokumentumok módosítása.

E fejlesztések révén Százhalombatta várhatóan maga mögött hagyhatja zsákszerű elzártságát, új munkahelyek létesülnének, fellendülnének a vállalkozások, nőne a szolgáltatások köre, illetve a helyi adóbevétel, emelkednének az ingatlanárak – emelte ki Vezér Mihály független polgármester.

Az úthálózat kiépítésével párhuzamosan tervezik az úgynevezett Téglagyári-völgy turisztikai célú hasznosítását is. Egyes elképzelések szerint egy új kikötőből is megközelíthető kalandparkot alakíthatnának itt ki. A nagyszabású beruházások megkezdése a jövő év közepére- végére várható – mondta Vezér Mihály.

A helyi képviselő-testület nemrégiben megadott „zöld jelzésére” azért is volt szükség, mert a százhalombattai Temperáltvizű Halszaporító és Kereskedelmi Kft. (TEHAG) új tulajdonosi köre olyan nagyszabású logisztikai, kereskedelmi központ kiépítését tervezi, ehhez a városfejlesztési terveknek is igazodniuk kell – tette hozzá.

Vezér Mihály elmondta, hogy a TEHAG új tulajdonosai a tervek szerint közvetlen csatlakozást építenek ki a város és a 6-os út között, így a kereskedelmi fejlesztések nyomán megnövekedett forgalmat az új csomópont felé terelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik