Gazdaság

Minden negyedik vállalkozást sújtott a tavaszi időjárás

A mezőgazdasági vállalkozások mellett az iparban és a kereskedelmi szektorban működő cégek egy részét is negatívan érintették az időjárás viszontagságai.

Körülbelül 700 magyarországi kis- és középvállalkozást kérdeztek meg a K&H kkv-kutatásában. Ez alapján országosan átlagosan a mikro-, kis- és középvállalkozások 23 százalékának életét befolyásolta a rossz időjárás. A legnagyobb arányban a mezőgazdasági cégek helyzetét nehezítették meg a körülmények, ebben a szektorban a cégek több mint fele, 57 százaléka jelezte a felmérés során, hogy az időjárás negatívan befolyásolta a vállalkozás normál ügymenetét, döntően a termelést.

A mezőgazdasági termelőkön kívül az ipari, a kereskedelmi és a szolgáltató cégek is megérezték a szélsőséges időjárás okozta nehézségeket: a kutatás során minden ötödik vállalkozás jelezte, hogy az elmúlt hónapok viharai, valamint az ár- és belvízhelyzet nehézséget jelentett számára. Ezen cégek elsősorban a vevőkön keresztül, illetve a szállítási problémák miatt szembesültek nehézségekkel – derül ki a kutatásból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik