Gazdaság

Júliusban már nőtt az autók iránti kereslet

Júliusban 4359 személyautót és 855 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, ami 19, illetve 49 százalékos növekedést jelent 2009 azonos időszakához viszonyítva.

A Datahouse júliusban közzétett adatai szerint 2010 első félévében 25 330 új személygépkocsit és kishaszonjárművet értékesítettek, ami 45 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakinál.

A pozitív júliusi adat ellenére a volumen továbbra is igen alacsony szinten maradt – figyelmeztet az Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

2010 első hét hónapjának forgalombahelyezési adatai alapján személyautóból 25 897-et, kishaszonjárműből 4653-at helyeztek forgalomba, ami 40, illetve 35 százalékkal kevesebb 2009 azonos időszakához képest – derül ki a Datahouse forrásából.

A kereslet továbbra is gyenge, erősödése az emberek létbiztonságának növekedésétől, gazdasági helyzetük konszolidációjától – ezzel hitelfelvételi és vásárlási kedvük visszatérésétől – és a gépjármű-finanszírozás újraindulásától függ. A személyautók piacán továbbra is a céges, illetve flottaeladások dominálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik