Gazdaság

Az NNI rászállt a Malévre

Három nagy értékű tanácsadói szerződést vizsgálnak a nyomozók.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azt követően lépett, hogy februárban a légi cég átvilágítása után feljelentést tett Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója. A Napi Gazdaság szerint a Charter Corporation, a Seabury APG és egy meg nem nevezett, de a Malév korábbi igazgatósági tagjához köthető cég lehet érintett az ügyben.

A Charter Corporation egy évig dolgozott úgy a társaságnak, hogy ennek eddig semmi nyomát nem találták a nyomozók. A 800 millió forintba kerülő tanácsadói munka “nyomon követését” az is nehezíti, hogy még az interneten sem lehetett elérni a céget.

A Charter után a Seabury APG kapott megbízást, az ismert amerikai tanácsadó cég 2008-tól másfél éven át több embert is küldött a Malévhez, de munkájuk végeredményéről ez esetben sincs megbízható információ – csak az, hogy ez is százmilliós kifizetéseket eredményezett.

A harmadik szerződést egy olyan cég kapta, amelyik a Malév közelmúltban távozott igazgatóságának egyik tagjához köthető. A szintén több száz millió forintos megbízás valódi célja az eddigi vizsgálatok szerint az volt, hogy így “szivattyúzzanak ki” jelentős pénzeket a Malévban 2007-ben tulajdonrészt szerzett Borisz Abramovicsnak – írja a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik