Gazdaság

Kockázati tőkealap-kezelők engedélyét vonta vissza a PSZÁF

A felügyelet a FÓRUM-TG, az ALBARC és a Cashline engedélyét is visszavonta.

Három kockázati tőkealap-kezelő társaság – a FÓRUM-TG (korábban: Garantiqa), az ALBARC és a Cashline – engedélyét is visszavonta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A társaságok a kockázati tőke-alapkezelési, valamint a kockázati tőke-alapkezeléshez kapcsolódó tanácsadási tevékenység folytatására jogosító engedély visszavonása után e tevékenységek folytatására nem jogosultak, valamint a cég nevében a kockázati tőke-alapkezelő elnevezést sem használhatják a határozat szerint.

A FÓRUM-TG és a Cashline esetében a határozat a tőkepiaci törvény azon passzusára hivatkozik, amely szerint a felügyelet a kockázati tőkealap-kezelő tevékenységi engedélyét visszavonja, ha az engedéllyel rendelkező az engedélyezett tevékenységet hat hónapon belül nem kezdi meg, vagy hat hónapot meghaladó időtartam alatt nem gyakorolja.

Az ALBARC esetében a PSZÁF 400 ezer forint lejárt felügyeleti díjtartozást, a késedelmi díjjal együtt 451.240 forintos tartozást állapított meg, s ennek nyolc napon belüli megfizetésére kötelezte a társaságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik