Gazdaság

Kinevezték a MÁV új elnök-vezérigazgatóját

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter augusztus elsejei hatállyal Szarvas Ferencet nevezte ki a MÁV Zrt. új elnök-vezérigazgatójának.

A közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezeti az Államadósság Kezelő Központot, korábban a Malév elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt.

A szaktárca vezetője az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja az új vezetéstől.

Az vasúttársaság Igazgatóságban augusztus elsejétől elnök Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, tagok pedig Horváth Gergely, MNV Zrt. vezérigazgató, Lantos Csaba, az OTP Bank Zrt. volt vezérigazgató-helyettese, Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Sipos Sándor, a MÁV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.

A MÁV felügyelőbizottságba kinevezett új tagok pedig: elnökként Szabó Ferenc, Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója, illetve Dabóczi Kálmán, NFM főosztályvezető, Selmeczi-Kovács Zsolt, NGM főosztályvezető-helyettes, Zalahegyi Tímea, NFM főosztályvezető, Gaskó István, munkavállalói képviselő, Simon Dezső, szintén munkavállalói képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik