Gazdaság

Ma mutatják be az új Széchenyi-terv vitairatát

A második fejlesztési program januárban, az első után éppen 10 évvel indulna.

Ma mutatja be és bocsátja társadalmi vitára az új Széchenyi-terv vitairatát Orbán Viktor és két minisztere, Matolcsy György és Fellegi Tamás. A kormány az új Széchenyi-tervet januárban, az első Széchenyi-terv meghirdetésének 10. évfordulóján tervezi elindítani.

A programtól egymillió új munkahely megteremtését várják. A tervről egyelőre annyit tudni, hogy hét részből áll majd: kiemelt területként kezeli például az egészségipart, a zöld gazdaság fejlesztését és a lakásprogramot.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn azt mondta: az új Széchenyi-terv helyzetbe hozza a kis- és középvállalkozásokat, újabb forrásokat csoportosítanak át nekik, uniós forrásokból teszik lehetővé, hogy ismét beinduljon a magyar gazdaság motorja, “és ezzel már a jövő évtől kezdve vélhetően a gazdasági növekedés is stabillá és fenntarthatóvá tud válni.”

A miniszterelnök szóvivője, Szjjártó Péter az új Széchenyi-terv tartalmáról korábban annyit mondott: adócsökkentéssel, a korrupció visszaszorításával, a gazdasági jogbiztonság megteremtésével, illetve különböző piactorzító elemek kiiktatásával segít a kormány a vállalkozásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik