Gazdaság

Új elnökhelyettes az adóhatóságnál

Vida Ildikó közös megegyezéssel megszüntette az APEH Központi Hivatal elnökhelyettesének jogviszonyát.

Újabb személycserékről döntött az APEH elnöke: váltás történt az egyik elnökhelyettesi poszton, és új vezetője van a biztonsági főosztálynak is. Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke saját hatáskörben újabb személycserékről döntött – közölte az adóhatóság.

Vida Ildikó közös megegyezéssel, július 15-i hatállyal megszüntette Mogyorósiné Gábor Hajnalkának, az APEH Központi Hivatal elnökhelyettesének jogviszonyát, és Varga Árpádot július 13-i hatállyal kinevezte a Központi Hivatal elnökhelyettesévé – ismerteti az adóhatóság sajtóközleménye.

Varga Árpád 1998 és 2005 között már betöltötte ezt a posztot, legutóbb a SALDO Zrt. igazgatóságának elnöke és vezérigazgató-helyettese volt.

Változás történt a biztonsági főosztály élén is: Pászti Tibort Szűcs Zoltán váltotta – közölte az adóhivatal.

A Népszabadság adta hírül szerdán, hogy az adóhatóságtól a napokban több főosztályvezetőnek is távoznia kellett, s az elnökhelyettesek között is várhatók változások.

Az APEH június 28-án kinevezett új elnöke eddig három új elnökhelyettest nevezett ki: Kalmár Istvánt, Csillag Dezsőnét, és Varga Árpádot. A régi elnökhelyettesek közül Varga Lászlóné van még a posztján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik