Gazdaság

Erősödtek kissé a térségbeli devizák

Mérsékelt ütemű árfolyam-erősödés várható a héten a térségbeli devizák körében.
Kapcsolódó cikkek

Az eurót hétfőn reggel röviddel hét óra előtt 1,2596 dolláron jegyezték a nemzetközi devizakereskedelemben az előző éjszakai 1,2627 dolláros jegyzés után.

Az euró erősödő lendületet kapott az euróövezet pénzügyi stabilitásával szemben táplált bizalmatlanság gyengülésének köszönhetően, leginkább vezető uniós politikusok által az euróövezeti bankrendszer stressztesztjének várhatóan kedvező eredményére utaló megjegyzései hatására. Az euró a pénteki és hét végi negatív korrekciójával együtt az elmúlt héten 0,6 százalékkal erősödött a dollárral szemben.

A héten a piacok fő tájékozódási pontja a vállalati eredménybeszámolók mellett kedden a svájci termelői árindex, a brit infláció, a német ZEW hangulatindex, szerdán a brit foglalkoztatási adat, az euróövezeti infláció, az amerikai kiskereskedelmi forgalom, csütörtökön a svájci ZEW hangulatindex, az amerikai termelői árindex, pénteken az euróövezeti kereskedelmi mérleg, az amerikai infláció és a Michigan Egyetem üzleti hangulatindexe lehet.

Az eurót hétfőn reggel 279,01 forinton jegyezték a vasárnap esti 279,25 után. A forint 3,12 százalékkal gyengébb év eleji árfolyamánál. A dollár jegyzése 221,47 forint 220,74 forint után.

A zloty jegyzése hétfőn reggel 4,0660 az euróval szemben az előző esti 4,0666 után. A cseh korona jegyzése 25,2670 az euróval szemben 25,2870 után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik