Gazdaság

Széchenyi hitelprogramokat indít a kormány

Az új Széchenyi hitelprogramokról szóló kormányhatározat szerint a kormány háromféle hitelprogramot indít, különböző időpontokkal - derül ki a legújabb Magyar Közlönyből.

A Széchenyi Kártya Program keretében 2010. augusztus 1-jétől a vállalkozások hitelportfóliójának racionalizálása, piacaik megtartása és bővítése érdekében legfeljebb 25 millió forintos, legfeljebb 3 éves futamidejű Széchenyi Forgóeszköz hitel programot indít.

Emellett elindítja 2010. szeptember 1-től a maximum 50 millió forintos, legfeljebb 10 éves futamidejű Széchenyi Beruházási hitelprogramot, a beruházások ösztönzése, a vállalkozások piacainak megtartása és bővítése érdekében.

2011. január 1-jétől maximum 50 millió forintos, legfeljebb 10 éves futamidejű Széchenyi Önerő hitel programot indít továbbá a kabinet, a pályázati források nagyobb arányú kihasználása és a sikeresen megvalósuló projektek számának növelése érdekében.

A kormány az új hitelcélok többségénél a 2010. december 31-ig megkötött hitelszerződések teljes összegéhez az adott ügylet futamidejének első három évére (1095 napra) 2 százalékpont kamattámogatást, valamint a garanciaintézmény kezességvállalási díjának 50 százalékáig terjedő támogatást biztosít. Ez a támogatás azonban nem haladhatja meg a garanciadíj vetítési alap 0,75 százalékának megfelelő összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik