Gazdaság

A válság ellenére is keresettek a belvárosi kereskedelmi ingatlanok

A budapesti ingatlanpiacon a bérlők a desztinációs központoknak tekinthető belvárosi, régi patinás épületekben kialakított üzleteket keresik.

A Colliers nemzetközi ingatlantanácsadó felmérése szerint olyan kereskedelmi területeket keresnek a bérlők a belvárosokban, amelyek nemcsak építészetileg különlegesek, hanem bennük található üzletek kínálata is exkluzív. Az ilyen fejlesztéseket a válság ellenére is folytatták a cégek – áll az Orco Property Group közleményében.

Az Orco utal arra, hogy ez a törekvés a régió más országaiban is jelen van, példa erre a bécsi Stefansplatz, ahol 2012-re 20 ezer négyzetméter összterületen felső kategóriás szállodát, kiskereskedelmi egységeket és irodát építenek, továbbá a 6500 négyzetméteres zágrábi Flower Square Passage kiskereskedelmi központ, amely jövőre nyitja meg kapuit, valamint a két éve átadott 50 ezer négyzetméteres prágai Palladium bevásárlóközpont.

Az Orco a Váci1 üzletházzal érdekelt az ilyen fejlesztésben. A Váci utca és a Vörösmarty tér sarkán ebben az épületben működött a rendszerváltás után a tőzsde. A jövő év tavaszán megnyíló épületben 11 ezer négyzetméternyi lesz a bérbe adható terület, a fejlesztés költsége pedig 61 millió euró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik