Gazdaság

Milliárdokat költünk hetente szerencsejátékra

A foci-világbajnokság, illetve a hónapok óta halmozódó ötöslottó-nyeremény miatt tizenkilenc éves történetének eddigi legeredményesebb hetét zárta vasárnap a Szerencsejáték Zrt.

Somorai László, a cég szóvivője elmondta, hogy a céghez a múlt héten – a kaparós sorsjegyeket nem számolva – mintegy 3,75 milliárd forintnyi árbevétel folyt be, elsősorban az ötöslottó és a foci-vb miatt csúcson járó sportfogadások révén. Ötös lottóra a múlt héten 1,370 milliárd forintot költöttek a játékosok, Tippmixre pedig minden korábbinál többet, 1,060 milliárd forintot.

Az SzRt. mellett az internetes fogadási irodák is tarolnak a fociláz jóvoltából, és bár pontos statisztikai adatok nincsenek a magyarországi online fogadási piac nagyságáról, iparági becslések szerint évi 15 millió euróra (4,2 milliárd forint) tehető a nagysága jelenleg.

Az országban 200-300 ezer játékos fogad rendszeresen, többségük 18-45 év közötti férfi. Egy játékos nagy átlagban heti 1-2 alkalommal fogad (a foci-vb ideje alatt jóval magasabb ez a szám), egyszerre pedig átlag 1000-2000 forint tétet tesz meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik