Gazdaság

M43-as-ügy: demonstrálnának a régészek

A konzorcium egyelőre csak a pályatesten dolgozó alvállalkozók egy részével tárgyalt.

A tiltakozó demonstrációk folytatását tervezi néhány az M43-as autópálya építésében közreműködő alvállalkozó, akiket nem érint a második ütemet kivitelező Tisza M-43 Konzorciummal létrejött megállapodás – közölte Gallina Zsolt, a kecskeméti székhelyű Ásatárs Kft. vezetője.

Az autópálya beruházáshoz megnyitott négy homokbányánál kézi régészeti munkákat végző vállalkozás vezetője elmondta, a konzorcium egyelőre csak a pályatesten dolgozó alvállalkozók egy részével tárgyalt az április végétől csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. tartozásainak felvásárlásáról. A sztrádaépítéshez kötődő – például bányáknál munkát végző – más alvállalkozókkal nem állapodott meg.

“Ha a konzorciummal folytatott tárgyalások rövid időn belül nem vezetnek eredményre, akkor kénytelenek leszünk folytatni a demonstrációkat, tüntetéseket és az útlezárásokat” – fogalmazott Gallina Zsolt.

A szakember ugyanakkor biztatónak nevezte, hogy a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) többször is közleményben tudatta, hogy a cég számára – kiemelkedően fontos, hogy a kivitelezésben közreműködő alvállalkozók kifizetése szabályszerűen megtörténjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik