Gazdaság

AmCham: bíztatóak és jelentősek a kormányintézkedések

A kedden bejelentett kormányintézkedések "biztatóak és jelentősek" - közölte Dávid Péter, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója.

A közleményben Dávid Péter üdvözölte, hogy az AmCham korábbi ajánlásai közül több is beépült Orbán Viktor programjába, többek között a közigazgatási reform és az adóreform szükségességéről, az adminisztratív terhek enyhítéséről megfogalmazott javaslatuk.

Ez világosan jelzi, hogy a kormány a magyar gazdaság jelentős szereplői, köztük a külföldi befektetők szempontjaira is figyel – hívta fel a figyelmet.

“Bízunk benne, hogy a megvalósítás elősegíti az ország nemzetközi versenyképességének javulását, és ebben az AmCham tagságára partnerként számíthat a kormány. Egyúttal hangsúlyozzuk, a nemzetközi befektetők nevében nyitottak vagyunk a közös érdekek mentén való konzultációkra, nagy várakozással tekintünk a kormányprogram megvalósítása elé. Természetesen sok múlik a megvalósulás mikéntjén, például a bankokkal kezdeményezett egyeztetés eredményén” – idézi a közlemény az AmCham ügyvezetőjét.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara a magyarországi működő tőke egyik legjelentősebb képviselője, tagjai annak mintegy 60 százalékát adják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik