Gazdaság

Megszünteti magyarországi gyártási tevékenységét a Sony

A Sony Corporation megszünteti a termelést magyarországi gyártóbázisán, Gödöllőn.

A vállalat közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége azonban a Sony holdingvállalatán keresztül továbbra is Magyarországon marad – közölte a Sony Hungária Kft. szerdán. Az intézkedés 540 munkavállalót érint, és a cég valószínűleg eladja a gödöllői ingatlant.

Az 1996-ban alapított Sony Hungária Kft. Blu-ray Disc lejátszókat és DVD felvevőket gyárt. A vállalat gyártó tevékenysége 2010 decemberének végén szűnik meg és a Sony a gyártást malajziai gyárába, Kuala Lumpurba telepíti át.

A közlemény szerint Koichi Nakayama, a gödöllői gyár ügyvezető igazgatója a szerdai bejelentés alkalmával elmondta: “A Sony nagyon nagyra értékeli dolgozói és beszállítói tevékenységét, amellyel hozzájárultak a vállalat eddigi teljesítményéhez. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyártótevékenységünk leállása során az átmeneti folyamat zökkenőmentességét biztosítsuk”.

“A Sony továbbra is szorosan együtt fog működni a helyi munkaügyi központtal, hogy ezúton is segítsen megkönnyíteni magasan képzett dolgozói újbóli elhelyezkedését Gödöllőn vagy a város közelében. Célunk, hogy a dolgozók megfelelő pénzügyi és karrier-tanácsadási támogatásban részesüljenek” – tette hozzá.

A közlemény szerint a Sony a globális üzleti jövedelmezőség- és gyártáshatékonyság-javítási programjának részeként helyezi át a gyártást Malajziába. A gyártó tevékenység összevonásával és hatékonyabbá tételével a vállalat célul tűzte ki, hogy megnöveli Blu-ray Disc lejátszó és DVD felvevő üzletágának versenyképességét és jövedelmezőségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik