Gazdaság

Csődvédelmet kérhet a Fővárosi Vidámpark

Csődvédelmet kérhet hétfői ülésén a Fővárosi Vidámpark igazgatósága - tájékoztatta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a Főpolgármesteri Kabinetet.

Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója elmondta: az intézkedésre azért van szükség, hogy a társaságnak legyen ideje megfelelő intézkedéseket hozni annak érdekében, hogy kifizethesse beszállítóit.

Emlékeztetett rá: a vidámpark a radikálisan csökkenő látogatószám miatt az elmúlt években veszteségesen működött, és az új játékok beszerzése sem fordított a negatív trenden, azok is növelték a cég adósságát.

Jelezte: a Fővárosi Önkormányzat tulajdonosként olyan intézkedési tervet támogat, amelyben az igazgatóság a társaság tartozásai rendezésének módjáról dönt.

Mivel a nemzetközi tapasztalat is azt mutatja, hogy a szórakozási szokások megváltozásával a hasonló, úgynevezett “historikus parkok” látogatottsága csökken, a városligeti intézmény pedig mérete miatt is versenyképtelen, a Fővárosi Önkormányzatnak stratégiai döntést kell hoznia a társaság átalakításáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik