Gazdaság

Ferihegyen razziáztak a hatóságok

Közös akciót hajtott végre a VPOP a rendőrséggel, illetve az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatallal (APEH) 2010. május 25-26. között Ferihegyen.

Az akcióban vizsgálták a határátkelőhely rendjét, az utasok csomagjait, a kereskedelmi áruforgalmat, emellett az APEH-VPOP megállapodás alapján ellenőrizték a munkavállalókat a Ferihegy 2-es terminálon Sky Court néven épülő új csarnok munkaterületén – olvasható a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) közleményében.

Tizenöt esetben merült fel jogsértő cselekmények gyanúja: többi között áru hamis megjelölése, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység, valamint visszaélés haditechnikai termékkel, illetve kettős felhasználású termékkel.

A vámhatóság lefoglalt 73 hamis márkajelzésű bőröndöt, táskát, csaknem 6,5 millió forint értékben 2106 üveg parfümöt és több mint 1,2 millió forint értékben 2419 iPod mp3-lejátszót. Lefoglaltak továbbá hat karton cigarettát és megközelítőleg 85 liter gázolajat, mert annak kéntartalma eltért a magyar szabványtól.

Vámszabálysértés, jövedéki jogsértés, határrendészeti szabálysértés elkövetése miatt rendeltek el eljárást a hatóságok, illetve előállítottak egy körözött magyar állampolgárt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik