Gazdaság

Mini Világtalálkozó

Eldőlt, hogy 2012-ben Magyarországon, Balatonfüreden rendezik meg a Nemzetközi Mini Morris Találkozót. Az angol kisautó szerelmesei a múlt hét végi németországi találkozón döntöttek a rendezés jogáról.

A magyarok hatalmas lelkesedéssel és erőfeszítések mellett tettek meg mindent azért, hogy legyőzzék a szintén a rendezésre pályázó olaszokat.

A Mini Club Hungary több mint hetven autóval indult Neumarktba, az idei International Mini Meetingre, hogy meggyőzze a nemzeti klubok elnökeiből álló zsűrit arról, a magyar rendezés mellett tegye le voksát (a találkozóra több mint 1400 Mini érkezett). A mieink a hosszú hónapok óta tartó előkészületek után a többi közt kürtőskalács-sütéssel, pálinkacsapolással, Balaton szelettel, nemzeti színben pompázó süteménnyel, kampánypólóval és –filmmel készültek, és a több mint 3000 résztvevő már a döntés előtt elkötelezte magát a magyar pályázat mellett. A zsűri végül 85:39 arányban Balatonfüred mellett döntött Toscanával szemben, ez pedig azt jelenti, hogy 2012-ben Magyarország fogadhatja az angol élményautó legnagyobb fanatikusait.

A története legnagyobb sikerét elérő, évente több hazai találkozót is szervező Mini Club Hungary Európa egyik legnagyobb minis egyesülete, tavaly ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját, míg a klasszikus Mini az elmúlt évben volt épp 50 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik