Gazdaság

Debreceni pneumobil lett a győztes

A Debreceni Széllovagok nyerte meg a hétvégi pneumobil-versenyt, immáron harmadszor.

A Debreceni Egyetem (DE) Műszaki Főiskolai Karának diákjaiból alakult csapat a távolsági és konstrukciós kategóriában is győzni tudott. A 14 hazai és 2 külföldi felsőoktatási intézmény 35 csapatát felvonultató mezőnyben ezek mellett a körversenyben is felállhattak a dobogó második fokára a Széllovagok.

A május 7-8-i III. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyen a csapatoknak olyan sűrített levegővel hajtott járműveket kellett tervezni és építeni, amelyek a megadott műszaki feltételek mellett a legnagyobb teljesítményre képesek. A teljesítményt a megtett távolsággal vagy a jármű gyorsaságával lehet bemutatni, ezért a versenyen távolsági, gyorsasági és gyorsulási futamokat is rendeztek.

Az idei pneumobilversenyen is a szervező cég bocsátotta a nevezők rendelkezésre a meghajtáshoz szükséges vezérlő és végrehajtó elemeket. A megmérettetés technikai újdonsága az volt, hogy a csapatok számára a vezérléshez szükséges programozható logikai vezérlőegységeket is biztosítottak voltak.

A debreceni hallgatók sikereiknek köszönhetően felkészítő tanáraikkal együtt külföldi tanulmányúton vehetnek majd részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik