Gazdaság

Bajnai: növelni kell a foglakoztatást a felzárkózáshoz

Hazánkban mind a gazdaságpolitikának, mind a szociálpolitikának a foglalkoztatás növelésére kell törekednie, mivel e nélkül nem zárkózhat fel az ország Nyugat-Európához.

Bajnai Gordon, a Tárki által szervezett “Aktív szociálpolitikai eszközök, feltételekhez kötött készpénz-transzferek a világban és Magyarországon” című műhelykonferencián kiemelte: a rendszerváltás óta nem történt áttörés a foglalkoztatás növelésében Magyarországon, ezért a foglalkoztatás alacsony szintjével, illetve a társadalmi kettészakadás problémájával kell szembenéznie az országnak.

A miniszterelnök rámutatott: az elkövetkező évtizedekben a magyar politika legfontosabb kérdése az lesz, hogy meg tudja-e oldani a cigányság integrációját. Hozzátette: a kérdésre józanul, higgadtan és előremutató módon kell megoldásokat találni.

Elmondta: az egyik legfontosabb feladat az alacsony végzettségűek munkához juttatása, a társadalom egyes rétegei közötti különbségek csökkentése. Úgy vélte, amennyiben nem csökken a különbség a gazdagok és szegények, a fejlett és a fejletlen régiók között Magyarországon, akkor a szolidaritás is kárt szenved.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik