Gazdaság

Demján, Csányi, Várszegi a sorrend

Csányi Sándor „kereste” a legtöbbet 2009-ben, vagyonával mégsem érte be Demján Sándort – olvasható ki a Napi Gazdaság most megjelent 100 leggazdagabb című kiadványból. Van újonc, aki rögtön a hetedik helyen kezdett, Gyurcsány nincs a listán.

Idén már nem ütött a válság Magyarország leggazdagabbjain – derül ki a Napi Gazdaság 2010-es 100 leggazdagabb kiadványból. A rangsort 150 milliárdra becsült vagyonával Demján Sándor vezeti, a 120 milliárdos Csányi Sándor és a 100 milliárd forint felett rendelkező Várszegi Gábor előtt.

A dobogóról alig húszmilliárddal szorult le Leisztinger Tamás, az ötödik helyen tanyázó Széles Gábor vagyona pedig – látszólag – alig növekedett tavaly.

Nem úgy a lista hetedik helyét elcsípő újonc, az informatikával, szoftverfejlesztésből meggazdagodó Anka Márton, aki ötvenmilliárddal nyitott. Szintén újonc a listán a 20. helyen álló Zelnik István, aki műkincsgyűjtőként 26 milliárdos vagyonnal rendelkezik.

A milliárdosok többsége pluszban, vagy apró mínuszban zárta a tavalyi évet, a legtöbbet, 4,7 milliárdot a Fornettit birtokló Palásti József bukta. A politikusok közül mindössze Kapolyi László szerepel a listán, 5,6 milliárddal.

100 leggazdagabb magyar együttesen 257 milliárddal növelte a vagyonát tavaly. A 2010-es listába kerüléshez 4,3 milliárdos “belépési minimumot” kellett elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik