Gazdaság

Taxinak áll a Ford Transit Connect

Az Európában már évek óta népszerű Ford Transit Connect az Egyesült Államokat is meghódította. Most Boston, az USA 10. legnagyobb városa döntött a Connect mellett.

Jövőre, a Ford Crown Victoria gyártásának leállításával rengeteg új taxira lesz szükség, emiatt a városnak utód után kellett néznie. Bostonban ugyanis a rendőrség hatáskörébe tartozik, hogy megszabja, mely autók szolgálhatnak taxiként a település közigazgatási határain belül.

A modelleknek számos feltételnek kell megfelelni, többek közt szabályozva van, hogy mekkora belső teret kell engednie mind az utasok, mind a csomagok számára. A bostoni hivatalnokokat egyaránt lenyűgözte az autó mérete, formája, kialakítása. Elég kényelmesnek találták a sofőr és az utasok számára, így a Connect zöld utat kapott.

A Ford eddig is Amerika első számú taxi-beszállítója volt, így évtizedes tapasztalatokkal vághattak bele a munkába, hogy a modell új feladatának ellátására a legmesszebb menőkig alkalmas legyen. A gyár gyárilag ellátja az autókat elektronikus fizetésre alkalmas rendszerrel, valamint információs kijelzővel, amely első sorban az utazóközönséget látják el hasznos információkkal. Az utas így menet közben is értesülhet a tőzsdei hírekről, vagy dönthet úgy is, hogy a taxi útvonalát követi nyomon, és bővebb információkat szerezhet az annak mentén elhelyezkedő nevezetességekről.

AJÁNLOTT LINKEK:

http://www.testcar.hu/hu/news/100503-ford-transit-connect-taxi-szolgal.html (TestCar Magazin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik