Gazdaság

Hatcsillagos törésteszt

A japán NCAP hatcsillagosra értékelte a Subaru Legacyt.

A JNCAP által megvizsgált modellek közül a Subaru Legacy kapta meg a „2009/2010 NAGYDÍJA” kitüntető címet. Ezzel az eredménnyel triplázott a Subaru. 2007-ben az Impreza, 2008-ban pedig a Forester és az Exiga kapott nagydíjat.

A töréstesztek során bebizonyosodott, hogy a Legacy nyújtja a legnagyobb biztonságot a vezető- és utasoldali üléseken, így ez a modell bizonyult a legbiztonságosabb személyautónak. A győzelemhez az is hozzájárult, hogy a gyalogosgázolások során keletkező fejsérüléseket és az ostorcsapás-jellegű nyaksérülések elleni védelmet vizsgáló tesztekben az autó a legmagasabb pontszámot érte el.

Az autó a Euro NCAP töréstesztjén is öt csillagot kapott, igaz az európai mérnökök néhány pontban bele tudtak kötni. Frontális ütközésnél ugyanis néhány tesztbábú fájós lábbal szállt ki az autóból és az oszlopos tesztnél a kívánatosnál jóval nagyobb erőhatás érte a bábu mellkasát is. Érdekes, hogy az autó fejtámlái sem jeleskedtek az ostorcsapásos nyaksérülések megelőzésében, így az ezen a vizsgálaton csak 79 százalékot kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik