Gazdaság

Megújul a Lada Niva

Ráncait nem varrják fel, csak a sminkeshez küldik el, de 15 év után csiszolnak a technikán az oroszok.

A Lada Niva 33 éve tartja formáját. Több generáció is felnőtt azóta, hogy az első darab megszületett, hatalmas változásokon mégsem esett át azóta sem. Ennek ellenére a Nivát még napjainkba is el lehet adni, ha szűk rétegben is, de stabilan tartja magát.

Az autó minden esetre kisebb nagyobb részleteiben igyekszik haladni a korral. Tükrei például nem csak nagyobbak lesznek, de ezentúl nem kell letekerni az ablakot, ha állítani szeretnénk rajtuk, mert már belülről megtehetjük. Új lesz a lökhárító és a műanyag betétben elhelyezkedő márkajelzés is.

Mindemellett a technika olyan vívmányai is utolérték a legendás Ladát, mint a digitális napi és összkilóméter számláló, a digitális óra, illetve ezentúl külső hőmérséklet kijelző is növeli az utasok számára eljuttatott információk mennyiséget.

Persze a kuplungot, a fékszervót és a benzinpumpát is megcsapta a változás szele, mint ahogy a vízpumpa is új tömítést kapott, de továbbra is a jól bevált 1,7-es, 81 lóerős benzinmotor hajtja majd.

Ha nosztalgia vagy a praktikum vásárlási kedvet ébresztene bennünk, sajnos szomorú hír, hogy az új Lada Nivát csak importálni lehet, mivel a Lada nemrég kivonult hazánkból.

AJÁNLOTT LINKEK:

Felfrissül a Lada Niva (A5.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik