Gazdaság

268 forint az euró

A szerdai gyengülést követően erősödött a forint; csütörtökön reggel 7 órakor egy euró 268,85 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon.

A forint kedden és szerdán a térségi devizákkal együtt folyamatosan gyengült a görög adósságválság elmélyülése, valamint a portugál és spanyol problémák miatti riadalom hatására. Szerdán délelőtt már 272,40 forintot kértek egy euróért a bankközi devizapiacon, amire több mint 2 hónapja nem volt példa.

Estére aztán a forint visszakapaszkodott a 270 forint/eurós szint közelébe, de érzékeny a térségi hatásokra, és ha romlik a befektetői hangulat, akkor akár 274 forint/euróig is gyengülhet a Takarékbank elemzői szerint. A Raiffeisen banknál úgy látják, hogy az euró jegyzése 270 forint alatt stabilizálódhat, feltéve, hogy sikerül megoldást találni Görögország adósságproblémájára – írta a DowJones hírügynökség. A közép- és kelet-európai térség csütörtöki kilátásairól szóló összeállításában a gazdasági hírügynökség rámutat, hogy “a központi bank függetlenségét megkérdőjelező megjegyzések a következő kormány részéről tovább gyengíthetik a piacot.”

A forint a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben is erősödött némileg. A dollárt 203,06 forinton jegyezték csütörtökön reggel, az előző esti 204,83 forint után. Egy svájci frank 187,60 forintba került reggel, míg szerdán késő délután 188 forint felett jegyezték a frankot. Száz japán jenért a szerdai 217 forint feletti ár helyett 216,52 forintot kértek a bankközi piacon csütörtökön reggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik