Gazdaság

Új autók kétmillió alatt

Autóvásárláskor, akkor sem reménytelen a helyzet, ha nem akarunk, vagy nem tudunk két milliónál többet áldozni egy autóra, de mindenféleképpen újat szeretnénk.

A Vezess.hu annak járt utána, milyen lehetőségeket kínál a piac ebben az árkategóriában. Tapasztalatuk szerint az akciókban leengedett árakon kiváló ár/érték arányú kisautókat találni.

Készpénzes vásárlók esetén, 1-2 személynek, elsősorban nem városi utakra a háromajtós Aveót ajánlják, 1,2 literes motorral. Országúton jól jön minden lóerő, ebből az Aveónak 84 van, ami felfelé lóg ki ebből az árkategóriából. Kényelmi felszereltség nagyságrendekkel jobb a többinél, aminek hosszabb úton nagyobb a jelentősége.

Gyermekekkel, városi autót keresve nehezebb a döntés. Rohangászni a Panda, a Splash és a Spark is remekül beválik, a fogyasztás a Suzuki mellett szól.

Akinek a biztonság a legfontosabb, az a hat légzsákos Sparkot, akinek a vezetés öröme az első, az a vagány Splasht, akinek pedig a kényelem számít, az a bevált Pandát vegye kétmillió forintból. Családi autóként egyedül a Thalia jön szóba. Az ezerkettes benzines hitelfelvétel nélkül is elhozható 1 990 000 forintért, ami ekkora csomagtérrel egyedülálló.

Aki hitelfelvétellel tervez autóvásárlást, ne hagyja ki a számításból a Daciát. Ha részletekben fizetünk 300 ezer forintot engednek az árból és a 3 év/100 ezer kilométeres garanciát is megtoldják még két évvel. Az így 1,8 millió forinttól induló Sandero 1,4 Access egészséges motorú, tágas és kedvező fogyasztású autó, mely nagyon megbízhatóan működik.

AJÁNLOTT LINKEK:

Magyarország legolcsóbb autói (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik