Gazdaság

Felmérték a dugókat

Brüsszel lett az első, Budapest pedig a 18. helyen áll azon a listán, mely az utak zsúfoltsága szerint rangsorolja Európa városait.

A Tom Tom navigációs berendezés gyártó készülékeinek felhasználóitól gyűjtötte be a vizsgálat alapjául szolgáló adatokat. Az információk alapján azt kísérték figyelemmel, hogy a városi úthálózatokon mekkora sebességgel lehetett haladni. Amennyiben egy úton a megengedett sebesség 70 százalékával, vagy még annál is lassabban haladt a forgalom, a szakaszt zsúfoltnak tekintették.

A végeredmény szerint Spanyolországban és a skandináv térségben töltik dugóban ülve a legkevesebb időt az autósok. Kivételt csak Oslo jelent, a norvég főváros tizenhatodik helyével zsúfoltabbnak bizonyult mint Budapest.

A legterheltebb utak dobogóján Brüsszel, Varsó és Wroclaw (Boroszló) áll. Ezekben a városokban még Londonnál is rosszabb a helyzet.

Régiós viszonylatban a második helyen állunk, egyedül Varsóban került elénk a listában. A környező országok nagyvárosaiban – Bécs, Prága, Pozsony, Zágráb – sokkal gördülékenyebbnek mutatkozik a forgalom.

AJÁNLOTT LINKEK:

Melyik városokat kerüljük kocsival? (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik