Gazdaság

15 év után jön az új Alhambra

Ma közölte az első képeket a SEAT az új Alhambráról. Nagyon ideje volt leváltani az egyterűt, az elődmodellt még 1995-ben mutatta be a gyár.

Az alapjaiban új autó tolóajtós és a 140 lóerős dízelmotorral 5,5 litert fogyaszt a gyári adatok szerint. Az alapok továbbra is közösek a Volkswagen Sharannal, összesen 22 centit nyúlt az autó. 485 centis hosszúságával körülbelül akkora, mint egy Volvo S80. Szélessége kilenc centiméterrel haladja meg elődjét, amely kategóriájában többször is a legnépszerűbb modell volt hazánkban.

Talán a legfontosabb újdonság az oldalsó tolóajtó, ami megkönnyíti az autó használatát, az új ülésrendszerrel együtt. Kivehető középső és hátsó ülések helyett az új modell ülései a padlóba hajthatóak. Ennek előnye a rugalmasság, hátránya az összehajtott ülések helyigénye miatt csökkenő maximális csomagtér. Míg az első Alhambra 22 centivel rövidebb kasztnijában 2610 liternyi hely maradt kivett ülésekkel, az új maximuma 2297 liter. Viszont az üléseknek nem kell helyet találni a garázsban vagy otthon, sokkal könnyebb padlóba hajtani őket, mint kiszerelni.

Felárért integrált gyermekülés rendelhető, amelyet a középső sor ülései rejtenek. Lényeges előnyük, hogy végig velünk vannak, akkor is, amikor a kredencet kiraktuk és ismét utasokat vinnénk.

AJÁNLOTT LINKEK:

További technikai részletek és a magyarországi megjelenés időpontja (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik