Gazdaság

Továbbra is Kína a legvonzóbb a külföldi tőke számára

A működőtőke befektetések (FDI) éves összehasonlításban 7,7 százalékkal nőttek Kínában az év első negyedében.

2010 első három hónapjában a Kínába befektetett működőtőke értéke elérte a 23,44 milliárd dollárt – jelentette be Ma Hsziu-hong (Ma Xiuhong) kereskedelmi miniszterhelyettes.

“A kínai kormánynak mindig is fontos célja volt a jobb kereskedelmi és a befektetési feltételek megteremtése” – jelentette ki Ma, amikor ismertette a külföldi befektetésekre vonatkozó új szabályozási elemeket, amelyeket a kínai kormány hagyott jóvá.

Az új szabályok ösztönzik a befektetést a csúcstechnológia iparágaiba, a szolgáltatásba, az energiahatékonyságot és környezetvédelmet elősegítő beruházásokba, különös tekintettel Kína középső és nyugati térségeire.

A minősített külföldi tőkéjű vállalatok lehetőséget kapnak arra, hogy vállalati kötvényeket, vagy középlejáratú papírokat bocsássanak ki. Az elmúlt három hónapban összesen 5459 külföldi alapítású vállalkozást jegyeztek be Kínában, 20 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

“Kína még mindig a külföldi beruházók legvonzóbb célországa” – jegyezte meg Pekingben a minisztériumi vezető, az A.T. Kearney nemzetközi tanácsadó céget és az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája által készített felmérést idézve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik