Gazdaság

Eredménytelen lett a MÁV tendere

Eredménytelen lett az autóbuszos vonatpótló közlekedési szolgáltatásra kiírt közbeszerzés, mivel egyetlen érvényes ajánlat érkezett - közölte a MÁV-Start Zrt.

A cég tájékoztatása szerint hamarosan újra kiírják a közbeszerzést az autóbuszos vonatpótló közlekedésre. Az eredménytelennek nyilvánított közbeszerzésben a megkötni kívánt keretszerződés összege 200 millió forint volt, plusz 100 százalék, azaz a felső határ 400 millió forint is lehetett volna.

A kiírási feltételekben a többi között szerepelt, hogy az ajánlattevő nettó forgalmának 2006-ban és 2007-ben, azaz külön-külön is el kell érnie a 200 millió forintot.

A közbeszerzési eljárásra több pályázó jelentkezett, de végső ajánlatot csak egy konzorcium adott be. Ez az ajánlat érvénytelen volt a közbeszerzési törvény alapján, mivel az elbíráláshoz legalább két érvényes ajánlatnak kell lennie a szabályok szerint.

A személyszállító vasúttársaság azért írt ki közbeszerzést autóbuszos vonatpótló szállításra, mert a közszolgáltatási szerződésben szereplő elvárás szerint az utasok közlekedését akkor is biztosítani kell, ha a vasúti forgalmat előre nem látható, rendkívüli esemény akadályozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik