Gazdaság

Új vállalkozások, fejlesztések a paksi ipari parkban

Új vállalkozások települnek az ipari parkba, egy már ott működő cég pedig bővíti kapacitását, illetve a Paksi Ipari Park (PIP) Kft. is fejlesztésre készül.

Pillanatnyilag két beruházás folyik a paksi ipari parkban, egy pedig rövidesen kezdődik. Két cég újoncnak számít a parkban, egy pedig “régi lakó” – közölte Sztruhár Sándor, a PIP Kft. ügyvezetője.

A 22-es Építő Tervező és Szolgáltató Kft. még a múlt év végén kezdte el a fejlesztést, egy irodaépületet és egy gyártócsarnokot építenek. A telephely-fejlesztési projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A cég az új irodaház és gyártócsarnok kivitelezéséhez 84 millió forint támogatást nyert el.

Szintén Európai Uniós forrás felhasználásával bővíti telephelyét az Univer Kft., amely egy ipari parkban régóta működő helyi vállalkozás. A cég a Dél-dunántúli Operatív Programban 24 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A beruházás összköltsége megközelíti a 60 millió forintot. A részben uniós forrásból finanszírozott projekt eredményeként egy 300 négyzetméteres csarnok épül meg, s munkagép beszerzését is tervezik.

Egy Pakson teljesen “újoncnak” számító szekszárdi vállalkozás egy autóápolási szalont épít az ipari parkban. Az alapozási munkák elkészültek, kiépült a közműcsatlakozás is, közölte Sztruhár Sándor

A PIP is fejlesztésre készül. A tulajdonos önkormányzattal egyetértésben egy inkubátor ház építését tervezik. Ez egy 490 milliós beruházás, amelyhez 200 millió forint pályázati támogatást remélnek, a többit saját forrásból fedezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik