Gazdaság

Egymillióan használták ki az utolsó kgfb-kampányt

Minden eddiginél több, egymillió autós vitte át máshová kötelező gépjármű-felelősség biztosítását (kgfb) a tavaly év végi kampányban.

A 14 biztosítóból 9 nyert ügyfeleket, de akadt olyan, amely állományának több, mint felét elvesztette. Az autósok többsége évente 15 ezer forintnál többet spórol meg az új biztosítóval – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) pénteki összegzéséből.

A négymillió autós számára ez volt az utolsó kötelező kgfb-kampány, mostantól a szerződések fordulónapján lesz lehetőség váltásra, de az még évekig eltarthat, amíg ez az év egészére széthúzódik.

A tavalyi év végén másfélmilliónál több új kgfb-szerződést kötöttek az autósok, ennek harmadát a korábbi biztosító új ajánlatára, tehát egymillióan társaságot is váltottak. Ez az eddigi legnagyobb szám minden korábbinál intenzívebb kampányban.

A kedvezmények mértéke nagyon változatos, vannak olyan társaságok, amelyeknél ez meghaladta az 50 százalékot. A PSZÁF szerint a biztosítóválasztáskor már nem feltétlenül a legkedvezőbb díj alapján döntöttek az autósok, amit a nagy számú visszakötés is alátámaszt. A legtöbb autós több, mint 15 ezer forint éves megtakarításért váltott társaságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik