Gazdaság

Elmaradhat a Lufthansa-sztrájk

Sztrájk helyett döntőbíróságon folytatódhat a Lufthansa és a legnagyobb európai légitársaságnál dolgozó pilóták közötti munkajogi vita a Süddeutsche Zeitung szerint.

A müncheni lap csütörtöki beszámolója szerint a pilóták szakszervezete (Vereinigung Cockpit – VC) hajlik arra, hogy az április közepére tervezett négynapos munkabeszüntetés helyett elfogadja a menedzsment javaslatát, és döntőbíróság elé vigye a pilóták fizetése körül kirobbant vitát. A VC szóvivője nem kommentálta a lapértesülést.

A német légitársaság vezetése javaslatok mellett fenyegetéssel igyekszik jobb belátásra bírni a 4500 tagú szakszervezetet; szerdán bejelentették, hogy millió eurós nagyságrendű kártérítést követelnek, ha a VC húsvét után folytatja a még februárban kezdett, majd felfüggesztett sztrájkot, és bíróságon kérdőjelezik meg a munkabeszüntetés jogosságát.

A menedzsment számításai szerint az április 13-i kezdettel meghirdetett sztrájk több mint 100 millió euró kárt okozhat, és már most probléma, hogy a sztrájkveszély miatt sorra mondanak le foglalásokat az utasok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik