Gazdaság

Áprilisban kapják meg a kereset-kiegészítést a közszféra dolgozói

Áprilisban, a márciusi fizetéshez kapcsolódóan, a közszféra dolgozói kereset-kiegészítést kapnak, idén másodszor.

Azok a közszférában dolgozók, akik bruttó havi jövedelme nem éri el a 340 ezer forintot, áprilisban bruttó 49 ezer forintos kereset-kiegészítést kapnak. Emlékeztetett, hogy februárban ugyanez a kör e címen egyszer már kapott 49 ezer forintot – közölte Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke.

Elmondta még, hogy 2010-ben így két részletben kapják meg a pénzt az érintettek, tavaly havi bontásban jutották ahhoz hozzá.

Emlékeztetett, hogy tavaly októberben állapodott meg a kormány az egységes Közszolgálati Sztrájkbizottsággal a 2010-es kereset-kiegészítésről. A megállapodás szerint: a költségvetési szerveknél alkalmazásban álló, a közszolgálatban dolgozók 2010-ben is részesülnek kereset-kiegészítésben, amely éves mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén bruttó 340 ezer Ft havi illetményhatárig bruttó 98 ezer forint.

A kereset-kiegészítés fedezetét az ez évi költségvetés benyújtásakor a jelentős nagyságrendű céltartalék biztosította, amelyet az elfogadás folyamán felosztottak az alrendszerek között. Pichler Ferenc hozzátette, hogy az államháztartás erre a célra idén több mint 80 milliárd forintot biztosított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik