Gazdaság

Oroszlányban bővít a General Electric

A General Electric fejleszti oroszlányi üzemét, és 2010 végéig 100 fővel növeli az 500 embert foglalkoztató üzem létszámát.

A GE oroszlányi gyárába telepíti a ZeeWeed vízszűrő membránok teljes termékcsaládját, a gyártóberendezések tervezését, fejlesztését, a minőségellenőrzést és a termékek élettartam-tesztelését. Kiválósági központtá alakítják az oroszlányi egységet.

A kanadai Zenon 2006-ban került az amerikai General Electric (GE) csoporthoz, azóta a GE Power & Water név alatt gyártja termékeit. Korábbi kanadai lapértesülések szerint 45 ember munkaviszonyát érintheti az egység Magyarországra telepítése, nekik a Zenon felajánlja, hogy a csoporton belül maradhatnak.

A GE oroszlányi gyárát 2006 végén avatták fel, a beruházás összege négymilliárd forint volt. A létesítmény az utolsó fázisát jelentette annak a 4 évig tartó, több mint 9 milliárd forintos beruházási programnak, melyet a GE által 2006-ban felvásárolt, Zenon Environmental Inc. indított el.

A programot a magyar kormány félmilliárd forinttal támogatta. A gyár az alapítása óta bekövetkezett fejlesztésekkel megnégyszerezte kapacitását. A Zenon korábban Tatabányán épített kutatólaboratóriumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik