Gazdaság

Egy kézben a Pesti Est és az Exit

A korábbi, két nagy konkurens ingyenes programmagazint a jövőben közös projektcég adja majd ki és értékesíti hirdetési felületeiket.

Az econet.hu csoporthoz tartozó EST Media Group (EMG) megállapodást írt alá a Sanoma Budapesttel az Exit programmagazin és az ahhoz kapcsolódó eszközök és vagyoni értékű jogok átruházásáról. A megállapodás alapján a szerződések megkötésére az elkövetkező hetekben kerülhet sor.

A szerződések lezárását követően az Exit-et az EMG és pénzügyi befektetőtársa erre a célra létrehozandó közös társasága (projektcége) fogja kiadni. Az EMG és pénzügyi befektetőtársa az Exit kiadására létrehozandó projektcégben 20-80 százalékos arányban vesz majd részt.

A kisebbségi tulajdonos EMG gyakorolja majd a menedzsment jogokat, míg a pénzügyi befektető feladata lesz a megvásárláshoz és a működéshez szükséges finanszírozás biztosítása.

„Az akvizícióval az EMG azonnali finanszírozási teher és kockázat nélkül tudhatja majd portfóliójában az Exit-et, ami a főváros és környékének egyik ismert és kedvelt ingyenes programmagazin márkája. A kiadvány mind az olvasók elérése, mind az értékesítés szempontjából jól kiegészíti majd az EMG meglévő termékpalettáját.”- emelte ki Balázs Csaba, az econet.hu elnök-vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik