mol
Gazdaság

Mol-részvényes marad a Surgut

Az orosz Surgutneftegasnak nem áll szándékában eladni a Molban lévő 21,2 százalékos részesedését - írta az Interfax hírügynökség az orosz vállalat vezérigazgatójára hivatkozva.
Kapcsolódó cikkek

Vlagyimir Bogdanov kifejtette: “Elégedettek vagyunk az ügylettel. A részvények árfolyama emelkedik, akkor miért kellene eladni?”

A múlt hónapban a Vedomosztyi arról írt, hogy a Mol meg akarja vásárolni a Surguttól azt a részvénypakettet, amit az orosz vállalat az osztrák OMV-től vett meg tavaly tavasszal 1,4 milliárd euróért.

Akkor a Mol szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy nincs olyan Mol delegáció Moszkvában, amelyik a Surgutneftegas-zal tárgyal. A kormányszóvivő pedig arra utalt, a magyar kormány többször jelezte orosz partnerének, hogy támogatja a Mol meghirdetett stratégiáját, amelynek egyik kulcseleme a társaság függetlenségének megőrzése.

Bogdanov tájékoztatást adott is, hogy a Surgut – amely bevételét tekintve Oroszország negyedik legnagyobb kőolajipari vállalata – 118 milliárd rubelt, közel 4 milliárd dollárt szán az idén beruházásokra. A kitermelés stabil marad az idén, 59,5 millió tonna kőolajat terveznek termelni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik