Gazdaság

80 milliárdos megbízást nyert el Líbiában a Vegyépszer

Mintegy 80 milliárd forint értékű infrastrukturális és kommunális építési megbízást kapott Líbiában a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.

Az átfogó fejlesztési beruházás az észak-líbiai Az-Zawya város közműveinek kiépítését foglalja magában, összességében mintegy 300 millió euró értékben. A pontos összeg a líbiai valuta árfolyamának változásától függ – ismerteti a cég sajtóközleménye.

Ennek részeként 600 kilométernyi csatornahálózatot és 450 kilométer vízvezetéket fektetnek le, 600 ezer négyzetméter járdát készítenek el, mindemellett kiépítik csaknem 400 kilométer hosszan a város közvilágítását is.

A megbízást pályázaton nyerte el a társaság. A megbízó újabb megrendeléseket is kilátásba helyezett, amelyek révén a munkák volumene másfél-kétszeresére nőhet. A szerződés bővítéséről folyamatban vannak a tárgyalások.

A munkát a most hatályba lépett szerződés szerint 40 hónap alatt kell elvégezni. A társaság ehhez szabad kapacitásából telepít át Líbiába építőipari gépeket. Az irányítók és a gépkezelők a Vegyépszer alkalmazottai lesznek, összesen 100-120 magyar fog csúcsidőben dolgozni a beruházáson.

A Vegyépszer fővállalkozóként végzi a fejlesztést, Magyarországról több alvállalkozót szeretnének bevonni, így más cégek dolgozói is munkához juthatnak. Mivel sok anyagot itthonról fognak beszerezni, a hazai építőipari anyaggyártók is megrendelésekhez jutnak. A líbiai üzlet összességében több száz embernek fog munkát adni. A líbiai fél a szerződés szerinti 15 százalék előleget április végéig utalja, a munkálatok ezt követően megindulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik