Gazdaság

A megújulókra koncentrál a Bosch leányvállalata

A gáztakarékos fűtési megoldásokra és a megújuló energiaforrásokkal kombinálható rendszerekre koncentrál a német Bosch autóipari beszállítóhoz tartozó Junkers cég, amelynek terméket áprilistól Bosch márkanéven értékesítik - mondta Thomas E. Beyer, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A névváltás célja a piaci jelenlét erősítése, valamint az energiahatékony fűtési és melegvíz-készítési termékkínálat bővítése. A Bosch csoporton belül a termotechnika üzletág 12 európai országban piacvezető, és Közép-Kelet Európában is jelentős piaci szerepet céloz meg a jövőben – mondta az ügyvezető igazgató.

Zuggó Balázs, a termotechnika üzletág vezetője hangsúlyozta, hogy a fűtési rendszerek modernizálása az első lépést jelenti az energiahatékony épületkorszerűsítéseknél, és egyre fontosabbá válik a hatékony fűtéstechnika és a megújuló energiák.

A Junkers 1932 óta tartozik a Bosch csoporthoz, a budapesti központban 20 munkatárs dolgozik, ezenkívül 40 auditált külső szervízpartner van Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik