Gazdaság

Hétpontos válságkezelő csomag a Fidesztől

Többek között a luxuskiadások eltörlését, költségvetési plafont, az adótörvények és a kölltségvetés visszavonását javasolja a Fidesz a pénzügyi válság kezelésére.

A Fidesz hétpontos javaslatcsomagot visz a pénzügyi válság miatt a miniszterelnök által összehívott péntek délutáni egyeztetésre, és ragaszkodik ahhoz, hogy legyen nyilvános a megbeszélés – jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető és Szijjártó Péter szóvivő.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: minden magyar ember anyagi biztonságának garantálásáról van szó, így joggal tartanak igényt arra, hogy tudják, milyen intézkedésekre készül a kormány. Navracsics Tibor elmondta, hogy a hétpontos javaslatcsomagban kezdeményezik a költségvetés és az adótörvények visszavonását, és teljesen új javaslatok kidolgozását, amelyek a gazdasági növekedés élénkítése és az adócsökkentés irányába mutatnak.

Emellett a Fidesz egyértelmű állásfoglalást vár a kormánytól, hogy garantálja a megtakarítások biztonságát. Javasolják a luxuskiadások eltörlését, és azt, hogy még hétfőn szavazzon a parlament a költségvetési plafonról szóló SZDSZ-es indítványról. A Fidesz azt is javasolja, hogy az Országgyűlés kezdje el tárgyalni a költségvetési tanácsról szóló javaslatukat, illetve hogy a kormány tegyen lépéseket a pénzügyi felügyeleti rendszer szigorítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik