Gazdaság

19 milliárd forint volt a K&H profitja

A K&H Bank az idei első félévet 19 milliárd forint adózás utáni nyereséggel zárta, ami több mint 61 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - közölték a bank vezetői csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A mérlegfőösszeg az idén június végén 2523 milliárd forintot tett ki, ami közel 16 százalékkal haladta meg a 2007. június végit. Az adózás előtti nyereség 27,9 milliárd forintot tett ki az első félévben, ami 2007 júniusához viszonyítva 69,4 százalékos növekedés. A mérleg a nemzetközi számviteli szabványok szerint készült, az adatok konszolidáltak, de nem auditáltak.

Marko Voljc, a K&H csoport vezérigazgatója az eredmények között kiemelte, hogy a bankcsoport csaknem 19 százalékra növelte a piaci részesedését a befektetési alapok piacán. A K&H alapjaiban őrzött befektetések összege elérte az 548 milliárd forintot az idei első hat hónapban, ami 13 százalékos növekedés. A K&H Alapkezelő 13 garantált befektetési alap jegyeit bocsátotta ki a bank országos fiókhálózatában több mint 11 millió euró, azaz 20 milliárd forintnyi jegyzéssel. Először fordult elő a csoportban, hogy az alapok által elhelyezett betétek állománya meghaladta a lakossági betétállományt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik