Gazdaság

Azeri bankot vesz az OTP

Az OTP Bank előzetesen megállapodott egy azeri bank főrészvényeseivel a pénzintézet megvételéről - adta hírül egy azeri üzleti honlap pénteken.

Az ABC.AZ értesülése szerint az OTP az öt legnagyobb azeri bank egyikét venné meg, “annak 51-100 százaléka” kerülne a tulajdonába.

Az OTP Bank vezetői az utóbbi időben számos alkalommal utaltak arra, hogy a csoport miközben hajlandó lenne értékesíteni szerb és szlovák érdekeltségét, szeretne tovább terjeszkedni Oroszországban és egyes volt szovjet tagköztársaságokban, külön említették Azerbajdzsánt is. Ennél konkrétabb információt azonban nem közöltek.

A legutóbbi negyedéves gyorsjelentést ismertetve Urbán László vezérigazgató-helyettes mint a további akvizíciók finanszírozásának lehetséges forrásait említette a két kisebb érdekeltség értékesítését, illetve az OTP Garancia idei értékesítéséből befolyó összegeket.

Korábban az OTP úgy tervezte, hogy az Oroszországban és a régióban szükséges tőkebefektetéseket alapvetően külső források felhasználásával finanszírozza. A vezérigazgató-helyettes szavai szerint azonban, a nemzetközi piacokon ezek a lehetőségek beszűkültek, illetve megdrágultak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik