Gazdaság

A nyári szünet után döntenek a Mol-OMV ügyletről

Az Európai Bizottság a nyári szünet után dönt az OMV-Mol ügyletről - közölte csütörtökön a bizottság versenypolitikáért felelős tagja.

Neelie Kroes újságíróknak elmondta: “az ügy eléggé lefoglal bennünket, meglehetősen érdekes az eset, sok szemponttal”. “Sok információnk van, sok információt kértünk. Remélhetőleg a nyári szünet után végleges álláspontot tudunk kialakítani”.

Az Európai Bizottság június elején indította újra a versenypiaci vizsgálatot az OMV szándékáról, hogy számára megfelelő körülmények között ajánlatot tenne a Mol
felvásárlására.

Akkor Brüsszelben azt mondták, hogy a vizsgálat lezárásának új határideje szeptember 18-a. Az eljárásnak eredetileg augusztus közepére be kellett volna fejeződnie, de felfüggesztették, mert az OMV-tól nem érkeztek meg bizonyos információk a brüsszeli bizottsághoz.

A versenyjogi eljárás során azt elemzik, engedélyezhető-e az OMV tervezte ügylet bizonyos feltételek mellett vagy akár feltételek nélkül, azaz jelent-e fenyegetést az ágazatban folyó verseny tisztaságára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik