Gazdaság

Sztrájkra is készek a Pick dolgozói

Eredménytelenül zárult a csütörtöki délután bértárgyalás, ezért a Pick Zrt. üzemeiben fölálltak a sztrájkbizottságok és a szakszervezetek készek egy kétórás figyelmeztető sztrájk megszervezésére - tájékoztatta az MTI-t Golhovics Gábor, a cég szegedi üzemi szakszervezeti alapszervezetének elnöke.

A megbeszélésen a cégvezetés nem tudott elfogadható ajánlatot tenni, ezért a szakszervezetek bejelentették a sztrájkbizottságok megalakulását és kezdeményezték a munkabeszüntetést megelőző hétnapos egyeztetés elindítását – mondta a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének üzemi vezetője.

Hozzátette: a sztrájkkészültség a cégcsoport mind az öt – két szegedi, bajai, pécsi és alsómocsoládi – telephelyére vonatkozik. Az elnök közölte, a tárgyalások kezdetén a szakszervezetek 13 százalékos béremelést kívántak elérni, a csütörtöki tárgyaláson igényüket 10 százalékra mérsékelték.

A cégvezetés eredetileg 4 százalékos bérfejlesztést javasolt, majd ajánlatukat 4,5 százalékra növelték, ám ebből csak 2 százalék lenne alapbér-emelés, 2,5 százalékot étkezési hozzájárulás formájában kapnának meg a dolgozók. A szakszervezet ezt az ajánlatot nem tekinti tárgyalási alapnak, legalább az Országos Érdekegyeztető Tanács által javasolt 5,5-8 százalékos sávba eső béremelést kívánnak elérni – hangsúlyozta Golhovics Gábor. A menedzsment hétfő délutánra készíti el újabb ajánlatát, ha ez sem lesz elfogadható a szakszervezet kétórás figyelmeztető sztrájkot szervez – mondta az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik